16 Eylül 2014 Salı

ÇİKOLATA SOSLU KEDİDİLİ PASTA

ÇİKOLATA SOSLU KEDİDİLİ PASTA
MALZEMELER
-1 paket kedidili  bisküvi
-1 su bardağı süt (ıslatmak için)

Muhallebisi için;
2 su bardağı süt
3 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1 poşet krem şanti
1 paket çikolatalı sos
Hindistan cevizi

YAPILIŞI
1- Süt, şeker, nişasta ve unu çırpıp  kaynayana kadar pişirin.
2- Vanilyayı ilave edip karıştırın ve soğumaya bırakın.
3- Tamamen soğuduğunda içine bir paket toz krem şantiyi döküp mikserle çırpın.
4- Kedidili bisküvilerinin yarısını süte batırıp ıslatın ve  tepside boşluk bırakmadan yerleştirin.
5- Pişirdiğiniz muhallebinin de yarısını kedidili bisküvilerinin üzerine dökerek her tarafına yayın.
6- Kalan kedidilini ve kremayı aynı şekilde üzerine yerleştirin.
7- Çikolata sosunu paket üzerindeki tarife göre  hazırlayıp soğutun ve kremanın üzerine dökün.
8- Üzerini streç filmle kapatarak  buzdolabında en az iki saat dinlendirin.
9- Servis yapacağınız zaman hindistan ceviziyle yada fındıkla süsleyebilirsiniz.

AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder