ÇİKOLATA SOSLU KEDİDİLİ PASTA |
-1 paket kedidili bisküvi
-1 su bardağı süt (ıslatmak için)
Muhallebisi için;
2 su bardağı süt
3 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1 poşet krem şanti
1 paket çikolatalı sos
Hindistan cevizi
YAPILIŞI
1- Süt, şeker, nişasta ve unu çırpıp kaynayana kadar pişirin.
2- Vanilyayı ilave edip karıştırın ve soğumaya bırakın.
3- Tamamen soğuduğunda içine bir paket toz krem şantiyi döküp mikserle çırpın.
4- Kedidili bisküvilerinin yarısını süte batırıp ıslatın ve tepside boşluk bırakmadan yerleştirin.
5- Pişirdiğiniz muhallebinin de yarısını kedidili bisküvilerinin üzerine dökerek her tarafına yayın.
6- Kalan kedidilini ve kremayı aynı şekilde üzerine yerleştirin.
7- Çikolata sosunu paket üzerindeki tarife göre hazırlayıp soğutun ve kremanın üzerine dökün.
8- Üzerini streç filmle kapatarak buzdolabında en az iki saat dinlendirin.
9- Servis yapacağınız zaman hindistan ceviziyle yada fındıkla süsleyebilirsiniz.
AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder