21 Eylül 2014 Pazar

HAMSİ BUĞULAMA

HAMSİ BUĞULAMA

MALZEMELER
-Yarım kg hamsi
-2 tane patates
-2 tane soğan
-2 tane havuç
-2 tane domates
-2-3 tane yeşil biber
-1 tane kırmızı biber
-3-4 diş sarımsak
-1 limon
-Bir tutam maydanoz
-Tuz
-Zeytinyağ
-Pulbiber
-Karabiber

YAPILIŞI
1- Hamsiyi temizleyip orta kılçıklarını çıkarın.
2- Soğanı yemeklik doğrayıp zeytin yağında kavurun.
3- Üzerine küp doğranmış havucu ilave edip kavurmaya devam edin.
4- Patatesi de küp doğrayıp kavurun.
5- Üzerine domates, biber, sarımsak, tuz ve baharatları ilave edip domates suyunu çekince ocağı kapatın.
6- Hazırladığınız sebze karışımının yarısını başka bir tabağa alın.
7- Tenceredeki sebzelerin üzerine hamsilerin tamamını sıralayın.
8- Hamsilerin üzerine tabağa aldığınız sebzeleri boşaltın.
9- Yani tencereye bir sıra sebze ortada hamsi üzerinde yine sebze olacak şekilde sıralanmış olmalı.
10- İnce doğranmış maydanoz ve limon suyunu ilave edin.
11- 2 Su bardağı sıcak suyu yavaşça tencereye koyun.
12- Buğulamanın suyu kaynadığında altını kısarak 20 dakika kadar pişirin.
13- Sıcak servis edin.

AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder