13 Temmuz 2014 Pazar

VİŞNE SOSLU GÜLLAÇ

VİŞNE SOSLU GÜLLAÇ
MALZEMELER
-8 yaprak güllaç
-1,5 litre süt
-1,5 su bardağı şeker
-1 tane vanilya
-1 Çay bardağı fındık

Vişne Sosu İçin;
-2  su bardağı vişne suyu
(ben dondurucudaki vişneyi kaynatarak kullandım
siz hazır kullanacaksanız şeker ilavesi yapmayın)
-1 su bardağı süt
-1 su bardağı şeker
-2 yemek kaşığı un
-2 yemek kaşığı nişasta
-1 yemek kaşığı tereyağ

YAPILIŞI
1- Önce vişneli sostan başlamamız lazım ki soğusun; un ve nişastayı bir su bardağı sütle karıştırın.
2- İçerisine vişne suyunu ve şekerini koyup ocağa koyun ve sürekli karıştırarak kısık ateşte kaynatın.
3- Ocağı kapatıp tereyağı ilave ederek karıştırın ve ara ara karıştırarak soğumaya bırakın.
4- Süt ve şekeri tencereye alıp şeker eriyene kadar kaynatmadan ısıtın vanilyayı ekleyin.
5- Sütü genişce bir tepsiye boşaltın ilk güllaç yaprağını içine batırıp ıslatın.
6- Islanan güllaç yaprağını tepsiye yerleştirin üzerine biraz süt gezdirin.
7- İkinci güllaç yaprağını da ıslatarak tepsiye koyun.
8- Üzerine yine süt gezdirin ve fındık serpin.
9- Dört kat güllaç yaprağı dizdiğinizde vişneli sosu üzerine dökerek her tarafına yayın.
10- Diğer dört güllaç yaprağınıda aynı şekilde tepsiye yerleştirin.
11- Kalan sütü üzerine döküp tatlının soğuması için dolaba kaldırın.
12- Dilimleyerek ve üzerini istediğiniz gibi süsleyerek servis edebilirsiniz.

AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder