12 Temmuz 2014 Cumartesi

KADAYIF TATLISI

KADAYIF TATLISI
MALZEMELER
-Yarım kg yaş kadayıf
-150 g tereyağ yada margarin
-1,5 su bardağı iri dövülmüş ceviz

Şerbeti İçin;
-4,5 su bardağı şeker
-4,5 su bardağı su
-Çeyrek limonun suyu

YAPILIŞI
1- Şerbet için şeker su ve limon suyunu tencereye koyup 15 dakika kaynatın.
(Koyu kıvamlı bir şerbet olmalı).
2- Kadayıfı bıçakla keserek küçültün, tereyağını eritin.
3- Eriyen yağı kadayıfa döküp her tarafına yedirin.
4- Büyük boy fırın tepsisinin altını yağlayın.
5- Kadayıfın yarısını tepsiye serin ve sıkıca elinizle bastırarak inceltin.
5 -Her tarafına ceviz serpin.
6- Kalan kadayıfı da cevizin üzerine serip yine sıkıca bastırın.
7- Önceden ısıtılmış 170 derecede kızarana kadar pişirin.
8- Kadayıfın ilk sıcaklığı çıktığında şerbette ılık iken şerbeti dökün.

AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder