12 Temmuz 2014 Cumartesi

MEYHANE PİLAVI

MEYHANE PİLAVI

MALZEMELER
-2 su bardağı pilavlık bulgur
-2 tane soğan
-2 tane domates
-2 diş sarımsak
-6-7 tane sivri biber
-3 su bardağı su (yarısı tavuk suyu olursa daha iyi olur)
-1 yemek kaşığı tereyağ
-2 yemek kaşığı sıvıyağ
-1 tatlı kaşığı pul biber
-Tuz

YAPILIŞI
1- Tereyağ ve sıvıyağı tencereye koyup ısıtın.
2- Üzerine doğranmış soğanları ilave edip dakika kavurun.
3- Domatesin birinin kabuğunu soyup birini soymadan ince doğrayın.
4- Soğanın üzerine domates sarımsak pulbiber ve sivri biberi ilave edip karıştırın.
5- Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte 3- 4 dakika pişirin.
6-  Daha sonra tencereye yıkanmış bulguru koyup kaynar suyu ilave edin.
7- Tuzunu koyup kontrol edip kapağını kapatın.
8- Pilavın suyu kaynadığında ocağın altını olabildiğince kısın.
9- Suyunu çektiğinde üzerine havlu kapatarak 15 dakika dinlendirin.

AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder