10 Temmuz 2014 Perşembe

ARNAVUT CİĞERİ

ARNAVUT CİĞERİ
MALZEMELER
-Yarım kg dana ciğeri
-2 tane patates
-2 tane soğan
-Maydanoz
-Sumak
-Kırmızı toz biber
-Tuz
-Kızartmak için sıvıyağ

YAPILIŞI
1- Soğanları piyazlık (yarım ay şeklinde) doğrayın ve tuz ile ovun. Acısını aldığınız soğanı yıkayın ve süzün.
2- İçine ince kıydığınız maydanozu ve sumağı ekleyerek karıştırın.
3- Patatesi soyup küp küp doğrayarak kızartın havlu kağıt serilmiş bir tabağa alın.
4- Ciğerin zarını soyun, sinirlerini temizleyin ve küçük küpler halinde doğrayın.
5- Üzerine unu koyup iyice karıştırın ve fazla ununun gitmesi için eleyin.
6- Derin bir kızartma tenceresinde bol sıvıyağı kızdırın.
7- Ciğerleri kızgın yağda 2 dakika boyunca karıştırılarak pişirin. Kevgir ile süzerek alın.
8- Önceden kızarttığınız patateslerin üzerine ekleyerek karıştırın.
9- Üzerine kırmızı toz biber ve tuzunu ilave edip karıştırın.
10- Soğan ile birlikte servis yapın.

AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder