10 Temmuz 2014 Perşembe

TAVUKLU GARNİTÜRLÜ PİLAV

TAVUKLU GARNİTÜRLÜ PİLAV
MALZEMELER
1 su bardağı pirinç
1 su bardağı garnitür
Yarım tavuk göğsü
1.5 su bardağı su
1 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı sıvıyağ
Tuz

 YAPILIŞI
1- Tavuk göğsünü haşlayıp parçalayın
2- Pirinci yıkayıp tuzlu sıcak suda 1 saat şişmesi için bekletin
3- Teryağ ve sıvıyağı tencereye koyup kızdırın
4- İyice süzdüğünüz pirinci ekleyip üzerine tuzunu koyun
5- Kısık ateşte 5 dakika kavurun
6- Suyunu, tavuğu ve garnitürü ekleyip karıştırın
7- Tuzunu kontrol ederek tencerenin kapağını kapatıp suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin
8- Altını kapatıp 15 dakika dinlendirerek servis yapın

AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder