14 Temmuz 2014 Pazartesi

İSLİM KEBABI

İSLİM KEBABI
MALZEMELER
-4-5 tane patlıcan
-300 gr kıyma
-1 yumurta
-1 soğan
-1 çay bardağı ufalanmış ekmek
-1 çay kaşığı kimyon
-1 çay kaşığı karabiber
-Maydanoz
-Tuz
Kızartmak için;
 Sıvıyağ
Üzeri için;
-Domates ve biber
Sosu İçin;
-2 su bardağı su
-1 yemek kaşığı salça
-Tuz

YAPILIŞI
1- Köfte için; kıyma, rendelenmiş soğan, yumurta, ufalanmış ekmek, maydanoz, tuz, karabiber ve kimyonu bir kaba alıp yoğurun.
2- Cevizden büyük  yuvarlak köfteler yapın.
3- Patlıcanları alacalı soyup uzunlamasına dilimleyin.
4- Acısı çıkması için tuzlu suda 30 dk. bekletin.
5- Sularını süzüp yıkayın ve havlu kağıtla fazla suyunu çektirin.
6- Patlıcanları sıvıyağda arkalı önlü kızartın.
7- Kalan sıvıyağda köfteleri de kızartın.
8- İki parça patlıcanı alıp + artı şeklinde koyun.
9- Ortasına bir tane köfte koyup patlıcanın uçlarıyla köftenin üzerini kapatarak bohça gibi yapın.
10- Tam ortasından kürdan batırarak tutturun ve üzerine bir parça domates ve biber yerleştirerek fırın tepsisine sıralayın.
11- Sos için; sıcak su, salça, ve tuzu karıştırıp köftelerin olduğu fırın tepsisine dökün.
12- Tepsiyi fırına verip 180 derecede 15-20 dk pişirin.
 
AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder