15 Temmuz 2014 Salı

KEKLİ BAKLAVA

KEKLİ BAKLAVA
MALZEMELER
-20 tane baklavalık yufka
Kek İçin;
-4 yumurta
-1 çay bardağı şeker
-1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
-1 paket kabartma tozu
-1 su bardağı un

Şerbeti İçin;
-3 su bardağı şeker
-3 su bardağı su
-Bir kaç damla limon suyu

Üzeri İçin;
-250 gr tereyağ

YAPILIŞI
1- Şerbeti için; şeker su ve limon suyunu  tencereye koyup 15 dakika kaynatın ve soğumaya bırakın.
2- Kek için yumurta ve şekeri çırpıp diğer malzemeyi ilave edin.
3- Tereyağını eritin.
4- Fırın tepsisini yağlayıp 5 kat yufkayı serin kenardan taşanları kesip içine koyun.
5- Üzerine fırçayla erimiş tereyağ sürün.
6- Diğer 5 yufkayı üzerine koyup keki dökün ve her tarafına dikkatlice yayın.
7- Kekin üzerine 5 yufkayı serip yine yağlayın ve geri kalan 5 yufkayı koyun.
8- Keskin bir bıçakla dilimleyin ve kalan tereyağı her tarafına gezdirerek dökün.
9-Önceden ısıtılmış 180 derecede kızarana kadar pişirin.
10- Baklavanın ilk sıcaklığı çıktığında soğuyan şerbeti üzerine dökün.
Not: Dilimler baklavadan büyük olacak şekilde kesin
        Kesmesi zor oluyor bunun için bıçağınızın çok keskin olması lazım yada
        Üstteki baklava yufkasını makasla kesin piştiğinde bıçakla alttan beri dilimlerin üzerinden geçin
        ( ben bıçakla kesmekte çok zorlandığım için makasla olan yöntemi denedim diğerine göre daha kolay oldu)

   AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder