17 Temmuz 2014 Perşembe

İRMİKLİ TATLI

İRMİKLİ TATLI
MALZEMELER
2,5 çay bardağı irmik
2 çay bardağı un
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta
1 paket kabartma tozu

Şerbeti İçin;
2,5 su bardağı şeker
2,5 su bardağı su
4-5 damla limon

YAPILIŞI
1- Önce şerbeti hazırlayalım su şeker ve limon suyunu 15 dakika kaynatarak ılımaya bırakın.
2- Hamur malzemelerini yoğurma kabına alıp yumuşak ele yapışmayan bir hamur yoğurun.
3- Hamurdan istediğiniz büyüklükte parçalar kopararak yuvarlatın.
4- Yağlı kağıt serilmiş tepsiye sıralayın.
5- Önceden ısıtılmış 170 derecede pişirin.
6- Fırından çıkan sıcak tatlıların üzerine ılıyan şerbeti dökün.
7- Şerbetini çektiğinde üzerini hindistan ceviziyle süsleyerek servis edebilirsiniz.

AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder