5 Temmuz 2014 Cumartesi

ŞAKŞUKA

ŞAKŞUKA


MALZEMELER
-3 tane patlıcan
-3 tane yeşil biber
-1 tane patates

Sosu İçin:
-2 tane domates
-2 diş sarımsak
-1 tane soğan
-Tuz

Kızartmak İçin:
-Sıvıyağ

YAPILIŞI
1- Patlıcanı soyup küçük küçük doğrayarak  acısı çıkması için tuzlu suda yarım saat bekletin.
2- Patlıcan, patates ve biberi aynı büyüklükte doğrayarak ayrı ayrı kızartın ve servis tabağına alın.
3- Soğanı rendeleyip sıvıyağda kavurun.
4- Üzerine küçük doğranmış domates, sarımsak ve tuzunu ilave ederek suyunu çekene kadar pişirin.
5- Servis tabağındaki kızartmaların üzerine gezdirerek servis edin.

 AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder