5 Temmuz 2014 Cumartesi

BANYOLU BUZLUK BÖREĞİ

BANYOLU BUZLUK BÖREĞİ

MALZEMELER
-4 tane yufka
-1 tane yumurta
-1 çay bardağı süt
-1 çay bardağı sıvıyağ
-2 su bardağı peynir
-Yarım demet maydanoz
-Susam
-Çörekotu

YAPILIŞI
1- Peyniri ezip maydanozu içine doğrayarak iç harcını hazır hale getirin.
    (istediğiniz iç harcı kullanabilirsiniz)
2- Süt, yumurta ve sıvıyağı bir kaseye alıp iyice çırpın.
3- Yufkaları üst üste koyarak 8 parçaya bölün.
4- Her bir üçgen parçaya hazırladığınız sostan sürün.
5- Geniş kısmına iç harçtan koyarak kalınca sigara böreği sarar gibi sarın.
6- Hepsini hazırlayıp yapışmaması için bir tepsiye aralıklı sıralayarak dondurucuya atın.
7- Tamamen donan börekleri buzdolabı poşetine koyup kullanacağınız zamana kadar dondurucuda muhafaza edebilirsiniz.
8- Böreğinizi pişireceğiniz zaman su dolu kaseye batırıp çıkarın ve yağlanmış tepsiye dizin.
9- Isıtılmış fırında beş dakika tutup geri çıkarın.
10- Üzerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörekotu serpiştirin.
   ( Börek dondurucudan çıktığı için üzerine sürdüğünüz yumurta sarısı donar, susam ve çörekotu üzerinde durmaz)
11- Börekleri tekrar fırına verip kızarana kadar pişirin.
     Böreği dondurucuda uzun süre muhafaza edebilir, ani gelen misafirlerine çıkarıp hemen pişirebilirsiniz.

AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder