7 Temmuz 2014 Pazartesi

EV YAPIMI İSKENDER KEBABI

EV YAPIMI İSKENDER KEBABI
MALZEMELER
-500 g dana eti
-1 Tane ramazan pidesi yada tırnak pide
-3 Tane yeşil biber
-1 Tane soğan
-2 Yemek kaşığı zeytinyağ
-Pulbiber
-Karabiber
-Kimyon
-Kekik
-Tuz
Domates sosu için;
-3 Tane domates
-3 Kaşık tereyağ
-Yarım çay bardağı su
-Tuz

YAPILIŞI
1- Eti kasapta el büyüklüğünde ince filatolara kestirerek hazırlatabilirsiniz.
Yada kurban etlerinden çok kalın yapmadan kendiniz hazırlayabilirsiniz.
2- Bir tane soğanı rendenin ince tarafıyla rendeleyip içine birer çay kaşığı baharatları, zeytinyağı ve tuzu katın karıştırın.
3- Hazırladığınız etleri bu karışımın içine koyup karıştırın.
4- Yeşil biberleri ortadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkarın.
5- Masanın üzerine uzunca streç film serin.
6- Baharatlanmış etleri üst üste yerleştirirken üç katta bir biberleri resimdeki gibi yanyana koyun.
7- Etler bitene kadar devam edin.
8- Streç filmle etin üzerini sıkıca kapatıp dondurucuya atın.
9- Pişirmeden bir saat önce dışarı çıkarmanız yeterli.
10- Streç filmi çıkarıp buzu açılmaya başlayan etinizi ince ince kesin.
11- Et çok açılmışsa kesmesi zor oluyor çünkü dağılıyor.
12- Teflon tavaya yarım çay bardağı sıvıyağ koyup etleri içine atın
13- Altı kısık ve kapağı kapalı şekilde kendi saldığı suyu çekene kadar arar ara karıştırarak pişirin.
14- Pişme esnasında hiç su koymayın kendi suyu yeterli geliyor.
15- Suyunu tamamen çektiğinde kapağını açıp sürekli karıştırarak bir kaç dakika kavurun.
16- Domates sosu için; Tereyağını eritip kabuğu soyulmuş ve rendelenmiş domatesi içine koyun ve soteleyin.
17- Tuz ve yarım çay bardağı suyunu'da koyup bir taşım kaynatın.
18- Pideyi birer lokmalık parçalara kesin.
19- Servis tabağının altına bir sıra pide koyup üzerine domates sosu gezdirin.
20- Üzerine pişirdiğiniz etleri koyun.
21- Bol tereyağlı seviyorsanız üzerine tereyağ gezdirebilirsiniz.
22- Tabağınızın yanına yoğurt ve domates dilimleri koyarak şık bir sunum oluşturabilirsiniz.

AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder