7 Temmuz 2014 Pazartesi

TAVUKLU KAĞIT KEBABI

TAVUKLU KAĞIT KEBABI


MALZEMELER
-1 bütün tavuk göğsü
-1 tane soğan
-2 tane havuç
-2 tane yeşil biber
-1 tane kırmızı biber
-1 su bardağı haşlanmış bezelye
-2 tane domates
-2 diş sarımsak
-1 tane patates
-1 su bardağı sıcak su
-1 yemek kaşığı salça
-Karabiber
-Zeytinyağ
-Tuz

YAPILIŞI
1-Tavuk ve sebzeleri aynı büyüklükte küp küp doğrayın.
2-Tavuğu zeytinyağı ile rengi değişene kadar soteleyerek içine soğan ve sarımsağı ekleyip karıştırmaya devam edin.
3- Karışıma havuç ve patates ilave ederek karıştırmaya devam edin.
4- Bezelye, domates, biber, tuz ve karabiberi de ilave edin.
5- Salçayı sıcak suyla açarak yemeğin üzerine koyun.
6- Kapağını kapatıp kısık ateşte suyunu çekene kadar yarı pişirin.
7- Yemeği, kesilmiş yağlı kağıtların ortalarına koyup istediğiniz gibi kenarlarını katlayın.
8- Fırın tepsisine sıralayıp önceden ısıtılmış 180 derece 20 dakika pişirin.

AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder