2 Haziran 2014 Pazartesi

TERBİYELİ TAVUK ÇORBASI

TERBİYELİ TAVUK ÇORBASI
MALZEMELER
-Yarım tavuk göğsü
-2 Yemek kaşığı un
-1 Çay bardağı tel şehriye
-7 Su bardağı tavuk suyu
Terbiyesi için;
-1 Yumurta sarısı
-Yarım limon suyu

YAPILIŞI
1- Tavuk göğsünü tencereye koyup bol suda haşlayın ve didin.
2- İki yemek kaşığı unu tencereye koyup kokusu çıkana kadar kavurun.
3- Üzerine tavuk suyunu ilave ederken hızlıca karıştırın eğer un topaklanırsa hemen blenderle pürüzsüz hale getirin.
4- Sürekli karıştırarak kaynatın.
5- Kaynadığında şehriyeyi ilave edin ve altını kısın.
6- Ara ara karıştırarak beş dakika kaynatın.(tel şehriye çabuk pişiyor)
7- Üzerini didilmiş tavuğu ilave edin ve karıştırın.
8- Terbiyesi için;Yumurta sarısı ve yarım limon suyunu iyice çırpın.
9- Tenceredeki sudan iki kaşık koyarak inceltin.(yumurtanın sarısı kesilmemesi için)
10- Terbiyeyi çok yavaş bir şekilde ve sürekli karıştırarak tencereye dökün.
11- Tuzunu ilave edip bir taşım kaynatın ve ocağın altını kapatın.
*Servis ederken karabiber ilavesiyle lezzeti kat kat artacaktır
*Ertesi gün çorbamız biraz koyulaşacaktır tekrar ısıtacağınız zaman bir bardak sıcak suyla kıvamını açabilirsiniz.

AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder