30 Mayıs 2014 Cuma

ZEYTİNYAĞLI ENGİNAR

ZEYTİNYAĞLI ENGİNAR

MALZEMELER
-4 Tane enginar(kişi sayısına göre çoğaltılabilir)
-1 Kavanoz garnitür
-1 Tane soğan
-1 Tane limon suyu
-3-4 Kaşık zeytinyağ

YAPILIŞI
1- Temizlenmiş enginarları  tencereye koyarak üzerine çıkacak kadar su ve limon suyunu koyun.
2- Kısık ateşte enginarlar yumuşayana kadar pişirin.
3- Ortalarına bıçak batırarak pişip pişmediğini kontrol edin.
4- Bir tane kuru soğanı ince doğrayın ve zeytinyağında kavurun.
5- Konserve garnitürü sudan geçirip süzün ve soğanların üzerine ilave edin.
6- Hepsini birden lezzetlerinin iç içe geçmesi için iki üç dakika kavurun.
7- Enginarları servis tabağına alın ve ortalarına hazırladığınız garnitürden doldurun.
8- Tenceredeki enginarın suyundan üzerlerine birer kaşık gezdirerek servis edin.

AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder