30 Mayıs 2014 Cuma

PRAMİT PASTA

PRAMİT PASTA
MALZEMELER
-1 Su bardağı süt
-1 Paket kakao
-1,5 Paket petibör bisküvi
-1 Tane vanilya
-Yarım çay kaşığı tarçın
-Yarım çay bardağı damla çikolata
-Yarım çay bardağı iri kırılmış fındık
-1 Çay bardağı hindistan cevizi

YAPILIŞI
1- Sütü karıştırma kabına koyup kakaoyu içine boşaltın.
2- Kakao tamamen pürüzsüz hale gelene kadar çırpın.
3- İçine vanilya, tarçın, damla çikolata, ve fındığı koyun.
4- Petibör bisküviyi gelişi güzel parçalayarak karışıma ilave edin.
5- Elinizle malzemenin hepsini bisküvileri çok ezmeden karıştırın.
6- Streç filmi tezgahın üzerine serip karışımı uzunlamasına ortasına boşaltın.
7- Elinizi yıkayıp streç filmi pastanın üzerine kapatıp elinizle pramit şekli oluşturun.
8- Şekil oluştuğunda streç filmi açıp hindistan cevizi serpin ve pastanın her tarafına bulayıp tekrar kapatın.
9- Dondurucuda bir saat bekletip çıkartarak servis edebilirsiniz.
*İsterseniz dondurucudan çıkarmayıp acil zamanlar içinde saklayabilirsiniz.

AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder