24 Haziran 2014 Salı

KİRAZ TURŞUSU


KİRAZ TURŞUSU
MALZEMELER
Yarım kg kiraz
3 diş sarımsak
Kaya tuzu
Su
Kavurmak için:
1 Tane soğan
Pulbiber
Sıvıyağ

YAPILIŞI
1- Kirazları yıkayıp saplarını çıkarın ve kavanoza koyun.
2- Sarımsağı ve yeteri kadar tuzu şişenin içine ilave edin.
3- Üzerine çıkacak kadar su koyun ve kapağını kapatın.
4- İki gün güneş ışığı almayan yerde bekletin.
5- Kavuracağınız zaman; Kavanozdan çıkarıp çekirdeklerini ayıklayın.
6- Soğanı doğrayıp sıvıyağda kavurun.
7- İçine pulbiber koyup karıştırın ve kirazları içine koyup iki üç dakika kavurun ve ocağı kapatın.
Servis Önerisi; Yanına fırınlanmış mısır unuyla yapılmış mısır ekmeği tavsiye olunur.



AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder