21 Haziran 2014 Cumartesi

BARDAKTA MISIR

BARDAKTA MISIR

Son yıllarda yaygınlaşan bardakta mısırı çocuklar çok seviyor.
Artık kışın da istediğiniz zaman yapabilirsiniz
Bunun için zamanında mısır alıp, haşlayıp, ayıklayarak poşetlere koyup derin dondurucuya atmanız gerekiyor
Dondurucudaki bu mısırları salatalara da çok rahatlıkla kullanabilirsiniz

MALZEMELER
2-3 Tane sütlü mısır (kişi sayısına göre çoğaltılabilir)
1 Yemek kaşığı tereyağ
Mayonez
Ketçap

YAPILIŞI
1- Mısırları yıkayıp düdüklü tencereye yerleştirin.
2- Üzerine çıkacak kadar su koyun.
3- Ortalama 40 _45 dakika kadar pişirin.
4- Mısırları soğutup ayıklayın ve bardaklara bölüştürün.
5- Cezvede tereyağını iyice kızdırın ve mısırların üzerine gezdirin.
6- Zevkinize göre üzerine mayonez ketçap dökerek servis yapabilirsiniz.

AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder