14 Mayıs 2014 Çarşamba

KOLAY TEPSİ BÖREĞİ

KOLAY TEPSİ BÖREĞİ
MALZEMELER
4 Tane yufka
2 Su bardağı süt
1 Su bardağı yoğurt
1 Su bardağı sıvı yağ
1 Yumurta

İçi için;
4 Tane patates
Karabiber
Pulbiber
Tuz

Üzerine;
Mavi haşhaş, susam yada çörekotu hangisini arzu ederseniz

YAPILIŞI
1- Patatesi soyup haşlayın suyunu süzerek içine baharatlarını ve tuzunu ilave ederek ezin.
2- Sosu için; Yoğurt, süt, yağ ve yumurtanın akını iyice çırpın.(sarısı üzerine kullanılacak)
3- Tepsinin altını yağlayıp bir yufkayı serin.
4- Kenarlarını koparıp parçalayarak içine koyun.
5- Üzerine bir kepçe sos dökün.
6- İkinci yufkayıda parçalayarak tepsiye gelişi güzel koyun yine her tarafına sos dökün.
7- Patatesli içi yufkaların üzerine bolca koyun.
8- Geri kalan iki yufkaya da aynı şekilde tepsiye döşeyin.
9- Kalan sosun içine yumurta sarısını koyup karıştırın tamamını tepsinin en üstüne dökün.
10- Ben üzerine mavi haşhaş serptim siz susam yada çörekotu koyabilirsiniz.
11- Böreğin çeşitli yerlerine beş altı kere bıçak batırın.
12- Sosunu çekmesi için en az iki saat buz dolabında dinlenmesini sağlayın.
13-  200 derecede kızarana kadar pişirin.
14- Akşamdan hazırlayıp ertesi gün pişirildiğinde daha da güzel olacaktır.

AFİYET OLSUN... 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder