5 Mayıs 2014 Pazartesi

HİNTPARE

HİNTPARE

MALZEMELER
-1 Paket margarin
-1 Su bardağı hindistan cevizi
-2 Yemek kaşığı pudra şekeri
-2 Yumurta (birinin sarısı üzerine)
-Yarım çay bardağı irmik
-Yarım çay bardağı sıvı yağ
-3 Su bardağı un
-1 Paket kabartma tozu
-1 Paket vanilya

Şerbeti için;
-3 Su bardağı şeker
-3,5 Su bardağı su
-3-4 damla limon

YAPILIŞI
1- Margarin ve şekeri krema haline gelene kadar yoğurun
2- İçine diğer malzemeleri koyup yavaş yavaş un ilavesiyle kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.
3- Cevizden büyük bezeler alarak badem şekli verin ve tepsiye sıralayın
4- Üzerine yumurta sarısı sürerek öncede ısıtılmış 180 dereceye ayarlanmış fırında kızarana kadar pişirin
5- Şerbeti için şeker ve suyu tencereye koyarak kaynatın.
6- Limon suyunu ilave edip 15 dakika sonra altını kapatın.
7- Biri sıcak biri soğuk olacak şek,lde ıslatın
8- Tatlıyı pişirip saklama kabına koyarak ağzını hava almayacak şekilde kapatıp dilediğiniz zaman ıslatarak kullanabilirsiniz.

AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder