MİDYE TATLISI |
MALZEMELER
-1 Yumurta
-1 Çay bardağı yoğurt
-1 Çay bardağı süt
-1 Çay bardağı sıvı yağ
-1 Tatlı kaşığı sirke
-Yarım paket kabartma tozu
-Yarım çay kaşığı tuz
-4-5 Su bardağı un
Şerbeti için;
3 Su bardağı şeker
3,5 Su bardağı su
2-3 damla limon
Üzeri için;
150 gr tereyağ
Açmak için;
Nişasta
İçi için;
2 Su bardağı kadar ceviz içi
YAPILIŞI
1- Hamur için gerekli olan, oda ısısındaki malzemeleri yoğurma kabına alarak yavaş yavaş un ilavesiyle yoğurun.
2- Hamuru 10 eşit parçaya bölerek üzerini nemli bezle kapatarak 15 dakika dinlendirin.
3- Her bezeyi az nişastayla tabak büyüklüğünde açarak aralarına nişasta serpip üst üste koyun.
4- Hepsini birden önce merdaneyle sonrasında oklavayla büyütebildiğiniz kadar açın.
5- Bir ucundan başlayarak sıkıca rulo sarın ve bir parmak kalınlığında kesin.
6- Kestiğiniz her hamuru merdaneyle çay tabağı büyüklüğünde açarak içine ceviz koyup ikiye katlayın.
7- Bütün hamurlara aynı işlemi uyguladıktan sonra tereyağını tavaya alarak iyice yakmadan kızdırın.
8- Kızgın yağı bütün tatlıların üzerine teker teker dökün.
9- 200 dereceye ayarlanmış fırında nar gibi kızarana kadar pişirin.
10- Şerbet için şeker ve suyu tencereye koyup kaynatın.
11- Limonunu ilave ederek 15 dakika daha kaynatarak altını kapatın.
12- Tatlı soğuk şerbet ise parmağınızın dayanabileceği sıcaklıkta olacak şekilde ıslatın.
13- Şerbetini daha iyi çekmesi için bir gece bekletmenizde fayda var.
AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder