5 Mayıs 2014 Pazartesi

FASULYE PİRİNÇLİSİ

FASULYE PİRİNÇLİSİ
MALZEMELER
-Yarım kg taze fasulye
-1 Çay bardağı pirinç
-1 Tane soğan
-1 Tane domates
-4 Yemek kaşığı kadar sıvı yağ
-Tuz

YAPILIŞI
1- Taze fasulyeyi yıkayıp ayıklayın ve ince ince kıyın.
2- Tencereye küp küp doğranmış soğanları ve yağı koyarak kavurun.
3- Kabukları soyulup yine küp doğranmış domatesi ilave ederek kavurmaya devam edin.
4- Tencereye fasulyeyi de koyup rengi değişene kadar kavurmaya devam edin.
5- Üzerine 1.5 su bardağı sıcak su koyup fasulyeler yumuşayana kadar suyunu kontrol ederek pişirin.
6- Tencerenin ortasını açıp yıkanmış pirinci koyun ve üzerini fasulyelerle kapatın.
7- Üzerine bir su bardağı sıcak suyu koyup tuzunu kontrol edin.
8- Ağzını kapatıp altını kısın pilav pişirir gibi tamamen suyunu çekene kadar pişsin.
9- Demlenmesi için 15 dakika kadar dinlendirin.

AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder