9 Mayıs 2014 Cuma

DAMALI PASTA

DAMALI PASTA
MALZEMELER
Kakaolu Pandispanya için;
2 Yumurta
1 Çay bardağı şeker
1,5 Çay bardağı un
1 Çay kaşığı kabartma tozu
1 Yemek kaşığı kakao

Sade pandispanya için;
2 Yumurta
1 Çay bardağı şeker
1,5 Çay bardağı +1 Yemek kaşığı un
1 Çay kaşığı kabartma tozu

Kreması için;
1 Litre süt
1 Su bardağı un
1 Su bardağı şeker
1 Paket vanilya
1 Paket toz krem şanti

 YAPILIŞI
1- Kakaolu ve sade pandispanyayı ayrı ayrı hazırlayın.
2- Aynı boyutta iki tepsiniz yoksa teker teker pişirin (Ben 20cm çapında borcam tencerede pişirdim)
3- Pandispanyalar soğuduğunda enine iki yuvarlak parçaya ayırın.
4- Her birini farklı boydaki tencere kapağı, tabak, bardak yardımıyla üç daire çıkarın.
5- Bir kakaolu bir sade keki iç içe geçirerek dört ayrı taban hazırlayın.
6- Krema malzemelerini tencereye alıp iyice çırpın ve sürekli karıştırarak pişirin.
7-  Ocağın altını kapatıp vanilyayı ilave edin ve karıştırın.
8- Krema ılıdığında toz krem şantiyi ilave edip iyice çırpın.
9- Pandispanyanın ilk katını dışdaki daire kakaolu olacak, ikinci katı ise sade olacak şekilde sıralama yapılacak.
10- İlk kat az sütle ıslatılıp kremenın 1/5 üzerine  döküp her tarafına yayın.
11- İkinci katıda ıslatarak krema sürün ve dört katada aynı işlemi uygulayın.
12- En üstüne kremanın tamamını döküp üzerini düzeltin.
13- Üzerini istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz (fındık kırığı, rende çikolata, çikolata sosu, eritilmiş bitter çikolata vs....)
Not: Pandispanya yapmayla uğraşmak istemiyorum diyorsanız hazır pastabanla da yapabilirsiniz. Yine bir tane kakaolu bir tane sade pastabana ihtiyacınız olacak.

AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder