9 Mayıs 2014 Cuma

KESME AŞI ÇORBASI

KESME AŞI ÇORBASI

Yemeğin ismi kesme aşı çorbası olsa da aslında  çorba değil doyurucu bir ana yemek
Erzurum yöresine ait bir yemek,
Ve aslında erişteler evde yapılıp taze kesilerek yemeğe katılıyor.
Biraz daha kolay ve pratik olması adına erişteyi hazır kullandım.

MALZEMELER
-1 Su bardağı yeşil mercimek
-1 Su bardağından az eksik erişte
-1 Tane soğan
-1 Yemek kaşığı salça
-3-4 Yemek kaşığı sıvı yağ
-Bir tutam reyhan
-Tuz
-Su

YAPILIŞI
1- Yeşil mercimeği yıkayıp haşlayın ve suyunu süzün.
2- Soğanı yemeklik doğrayıp sıvı yağda kavurun.
3- Salçayı ilave ederek kavurmaya devam edin.
4- İçine yeşil mercimeği ve erişteyi koyup üzerine çıkacak kadar sıcak su koyun.
5- En son reyhan ve tuzunu koyup karıştırın.
6- Erişte piştiğinde ocağın altını kapatın.
7- Suyu eksilirse biraz ilave edebilirsiniz.

 AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder