KESME AŞI ÇORBASI |
Erzurum yöresine ait bir yemek,
Ve aslında erişteler evde yapılıp taze kesilerek yemeğe katılıyor.
Biraz daha kolay ve pratik olması adına erişteyi hazır kullandım.
MALZEMELER
-1 Su bardağı yeşil mercimek
-1 Su bardağından az eksik erişte
-1 Tane soğan
-1 Yemek kaşığı salça
-3-4 Yemek kaşığı sıvı yağ
-Bir tutam reyhan
-Tuz
-Su
YAPILIŞI
1- Yeşil mercimeği yıkayıp haşlayın ve suyunu süzün.
2- Soğanı yemeklik doğrayıp sıvı yağda kavurun.
3- Salçayı ilave ederek kavurmaya devam edin.
4- İçine yeşil mercimeği ve erişteyi koyup üzerine çıkacak kadar sıcak su koyun.
5- En son reyhan ve tuzunu koyup karıştırın.
6- Erişte piştiğinde ocağın altını kapatın.
7- Suyu eksilirse biraz ilave edebilirsiniz.
AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder