16 Nisan 2014 Çarşamba

YOĞURTLU BUĞDAY ÇORBASI

YOĞURTLU BUĞDAY ÇORBASI


MALZEMELER
-1 Çay bardağı buğday
-1 litre  su
-1 Kase yoğurt
-1 Yemek kaşığı un
-1 Yumurta sarısı
-3 Yemek kaşığı sıvı yağ
-Nane
-Tuz

YAPILIŞI
1- Buğdayı iki saat önceden sıcak suyla ıslatın.
2- Islattığınız buğdayı süzüp tencereye alın üzerine sıcak suyu koyup pişene kadar kısık ateşte kaynatın.
3- Yoğurt, un ve yumurta sarısını iyice çırparak terbiyesini hazırlayın.
4- Buğday ve su karışımından bir kepçe alıp hazırladığınız terbiyeye ilave edin.
5- Daha sonra bu terbiyeyi yavaşça tencereye ilave edin.
6- Tuzunu atıp bir taşım kaynattıktan sonra ocağın altını kapatın..
7- Tavada yağ ve naneyi kavurarak çorbaya ilave edin.
8- Suyu az gelirse biraz kaynar su ilavesi yapın.


AFİYET OLSUN…


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder