17 Nisan 2014 Perşembe

GÖZLEME

GÖZLEME

MALZEMELER
-4 Su bardağı un
-2 Su bardağından az eksik su
-1 Paket yaş maya
-1 Çay kaşığı tuz
 -Tereyağ

     Peynirli iç harç;
-Peynir, maydanoz

     Patatesli iç harç;
-3-4 Tane patates
-Pul biber
-Karabiber
-Tuz

     Ispanaklı iç harç;
-Yarım kg ıspanak
-1 Tane soğan
-Karabiber
-Pul biber
-Tuz

     Kıymalı iç harç
-200gr kıyma
-1 Tane soğan
-Pul biber
-Karabiber
-Tuz

YAPILIŞI
1- Un karıştırma kabına koyularak ortası havuz gibi açılır.
2- Tuz ve maya koyulup yavaş yavaş ılık su ilavesiyle ele yapışmayacak şekilde hamur yoğrulur.
3- Mayalanmaya bırakılır. Hamur mayalanırken iç harçlar hazırlanır.
4- Peynirli iç harç; Maydanoz doğranıp peynirle karıştırılır.
5- Patatesli iç harç: Patates haşlanıp içine tuz ve baharatlar koyularak ezilir.
6- Ispanaklı iç harç: Soğan doğranıp sıvı yağda kavrulur. Yıkanan ıspanak ilave edilerek suyunu çekene kadar kavrulur baharatlarla tatlandırılır.
7- Kıymalı iç harç: Soğan doğranıp kıymayla kavrulur ve baharatlar ilave edilerek karnıyarık harcı gibi hazırlanır.
8- Mayalanan hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparılarak yemek tabağı büyüklüğünde açılır.
9- Yarısına istenilen iç harç koyularak diğer yarısı üzerine kapatılarak kenarları sıkıca bastırarak kapatılır.
10-Teflon tavada arkalı önlü kızartılır. 
11- Üzerine tereyağ sürülerek servis yapılır.

AFİYET OLSUN...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder