17 Nisan 2014 Perşembe

GÜL KURABİYE


GÜL KURABİYE

MALZEMELER
-Yarım paket margarin
-1 Tane yumurta
-1 Yemek kaşığı yoğurt
-1 Yemek kaşığı kakao
-1 Çay bardağı pudra şekeri
-1 Çay kaşığı kabartma tozu
-1 Paket vanilya
-Un

YAPILIŞI
1- Karıştırma kabına margarin, yoğurt, yumurta koyup karıştırın.
2- Üzerine şeker, un kabartma tozu ve vanilyayı da ilave ederek ele yapışmayan bir hamur yoğurun.
3- Hamuru iki parçaya ayırarak bir tanesine kakaoyu ekleyip iyice yedirerek yoğurun.
4- Hamurları  oklava ile ayrı ayrı  açıp su bardağıyla daireler çıkarın.
5- Daireleri yarısı diğerinin üzerine gelecek şekilde bir beyaz bir kakaolu olmak üzere dört tane sıralayın ve şekildeki gibi sarın.
6- Ortadan ikiye keserek iki tane kurabiye elde edeceksiniz.
7- Önceden ısıtılmış 180 derecede pişirin.


AFİYET OLSUN…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder