22 Nisan 2014 Salı

KAŞARLI SUCUKLU SİMİT

KAŞARLI SUCUKLU SİMİT

MALZEMELER
4 Su bardağı un
2 Su bardağı ılık su
 1 Çay bardağı sıvı yağ
1 Yemek kaşığı şeker
1 Paket instant maya
1 Tatlı kaşığı tuz

ÜZERİ İÇİN
1 Su bardağı susam (kavrulmuş)
2 Yemek kaşığı pekmez (hangisinden varsa)
1 Çay bardağı su 

İÇİ İÇİN
Kaşar peyniri
Sucuk

YAPILIŞI
1- Unu karıştırma kabına alıp ortasını havuz yapalım.
2- Diğer malzemeyi ilave edip yavaş yavaş yoğuralım.
3- Yoğurma işi bittiğinde sarıp mayalanması için bir saat kadar yani hamur iki katına çıkana kadar bekletelim.
4- Hamur mayalanırken; Yağsız tavada kısık ateşte, sürekli karıştırarak susamın rengi değişene kadar kavuralım ve soğumaya bırakalım.
5- Pekmezi bir çay bardağı suda açalım.
6- Mayalanan hamurdan portakal büyüklüğünde parçalar alıp elimizle açarak içine kaşar peyniri ya da sucuk koyarak kapatalım.
7- Simiti önce pekmezli suya sonra susama batıralım.
8- Birleştirme yeri altta kalacak şekilde tepsiye sıralayalım
9- Tepsi mayası gelmesi için bir on dakika bekletelim
10- Isıtılmış fırına sürüp 180 derecede 40 dakika pişirelim
11-Ve artık tazecik, sıcacık, lezzetli simitlerimiz  hazır.
AFİYET OLSUN...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder