25 Nisan 2014 Cuma

MERCİMEK KÖFTESİ

MERCİMEK KÖFTESİ

MALZEMELER
-1 Su bardağı kırmızı mercimek
-1 Su bardağı ince bulgur
-2 Su bardağı su
-1 Tane kuru soğan
-4/5 Sap yeşil soğan
-Yarım demet maydanoz
-Marul
-1 Çay bardağına yakın sıvı yağ
-1 Yemek kaşığı domates salçası
-1 Yemek kaşığı biber salçası
-Yarım limon suyu
-1 Tatlı kaşığı nar ekşisi yada sumak
-Pul biber
-Karabiber
-Nane, tuz

 YAPILIŞI
1- Mercimeği yıkadıktan sonra 2 su bardağı suyla çok kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
2- Mercimek çabuk pişer arada karıştırın ki dibi tutmasın.
3- Pişen mercimeğin içine bulguru koyup iyice karıştırın.
4- Tencerenin kapağını kapatıp 30 dakika bulgurun şişmesi için demlenmeye bırakın.
5- Bu arada tavaya sıvı yağı koyup ince doğranmış soğanı kavurun.
6- İçine domates ve biber salçasını koyup  iki dakika daha kavurun.
7- Tenceredeki mercimeği karıştırma kabına alarak içine kavurduğunuz soğanlı salçayı ilave edin.
8- Limon suyunu ve baharatları katarak yoğurun.
9- İnce doğranmış maydanoz ve yeşil soğanı da ilave ederek karıştırın.
10- Damak tadınıza göre limon ve tuzunu kontrol edin.
11- Avucunuza sıkabileceğiniz büyüklükte köfte alıp iyice sıkın.
12- Servis tabağının altına marul yaprakları koyup üzerine sıkılmış köfteleri koyun.


AFİYET OLSUN…


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder