16 Nisan 2014 Çarşamba

SU BÖREĞİ

SU BÖREĞİ

MALZEMELER
▪5 Tane yumurta
▪Yarım çay bardağı süt
▪1 Tatlı kaşığı tuz
▪Un

İç Harcı İçin;
▪Yarım kilo peynir
▪Yarım demet maydanoz 
▪Tereyağ

 YAPILIŞI
1- Yoğurma kabına oda ısısındaki yumurtaları, sütü tuzu koyun aldığı kadar un ilave ederek hamuru uzun uzun yoğurun. Üzerine nemli bez örterek bir saat kadar dinlendirin.
2- Hamuru 8 tane beze yapın. Tavanızın büyüklüğünde açıp temiz bir örtünün üzerine bırakın.
3- Bütün hamurun açma işlemi bittiğinde ocağa büyük bir tencereyle ağzına kadar su koyup kaynatın.
4- Kaynayan suya 3 yemek kaşığı tuz atın.
5- Başka bir kaba soğuk su koyun.
6- Tavanın içini yağlayın.
7- İlk yufkayı alıp kaynar suyun içine atın vev10 saniye kadar haşlayıp kevgirle alın.
8- Hemen soğuk suyun içine atın ve çıkartıp suyunu elinizle sıkıp tavaya serin.
9- İkinci yufkayı da aynı şekilde serip iki katta bir her tarafını yağlayıp peynirli harcı serin.
10- Soğuk su ısındığında hamurlar yırtılabilir bunu önlemek için suyunuzu değiştirip yeniden soğuk su hazırlayın.
11- Bütün işlem sırasıyla yapılıp bittiğinde tavayı ocağa koyup orta ateşte kenarlarını çevirerek nar gibi kızartın.
12-  Böreğin diğer yüzünü çevirip tavanın altını yağlayarak  burayı da kızartın.
Not; Biz su böreğini büyük boy tavada kızartarak pişiririz. Siz isterseniz fırın tepsisine koyup fırında pişirebilirsiniz.

AFİYET OLSUN...




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder