28 Nisan 2014 Pazartesi

YALANCI BOYOZ


YALANCI  BOYOZ

MALZEMELER
-5 tane yufka
-1 Su bardağı sıvı yağ
-1 Su bardağı su
-Peynir

Üzeri için
-1 Çay bardağı sıvı yağ
-1 Çay bardağı su
-1 Şişe maden suyu
-1 Yumurta sarısı

YAPILIŞI
1- Yufkayı düz bir zemine serip su ve yağ karışımından her tarafına bolca sürün.
2- Ortadan ikiye katlayın ve dört parçaya kesin.
3- Uzun tarafına peynir koyarak kenarlarını katlamadan sarın.
4- Kendi etrafında sararak gül böreği şekli verin.
5- Bütün yufkaları aynı şekilde sarın ve bir borcama sıkıştırarak yerleştirin.
6- Üzerine 1 çay bardağı yağ ve suyu karıştırarak her tarafına dökün.
7- Onunda üzerine bir şişe maden suyunu dökün.
8- Üzerini streç filmle kapatıp buzdolabına kaldırın.
9- Dolapta bir gece beklettikten sonra sabaha bütün suyunu çekmiş olacak.
10- Yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklı dizin.
11- Üzerine yumurta sarısı sürerek önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirin.

AFİYET OLSUN…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder