28 Nisan 2014 Pazartesi

LOKMA TATLISI

LOKMA TATLISI
MALZEMELER
-2 Su bardağı un
-1 Su bardağına yakın su
-Yarım çay bardağı sıvı yağ
-Yarım paket yaş maya
-1 Yemek kaşığı şeker
-1 Fiske tuz

Şerbeti İçin
-3 Su bardağı şeker
-3 Su bardağı su
-3-4 damla limon suyu

YAPILIŞI
1- İlk olarak şerbeti hazırlayalım bunun için; şeker ve suyu ocağa alıp kaynatalım.
2- Limon suyunu ilave edip kısık ateşte 15 dakika kaynattıktan sonra ocağı kapatıp soğumaya bırakalım.
3- Hamur için yoğurma kabına unu koyup ortasını havuz açalım diğer malzemeleri koyup yumuşak bir hamur yoğuralım.
4- Üzerini kapatıp hamur iki katına çıkana kadar mayalanmasını bekleyelim.
5- Tencereye bolca sıvı yağ koyup kızdıralım.
6- Hamurdan kaşık yardımıyla parçalar koparıp yağın içine atalım.
7- Karıştırarak her tarafının eşit kızarmasını sağlayalım.
8- Delikli kevgirle lokmaları yağın içinden alıp soğuk şerbete atalım.
9- Şerbetin içinde 10 dakika beklettikten sonra çıkaralım.
10- Soğuduğunda servis edebilirsiniz.


AFİYET OLSUN…


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder