28 Nisan 2014 Pazartesi

DOĞUM GÜNÜ PASTASI

DOĞUM GÜNÜ PASTASI

MALZEMELER
-3 Yumurta
-3 Çay bardağı şeker
-3 Çay bardağı un
-1 Çay bardağı su
-2 Tatlı kaşığı kakao
-1 Paket kabartma tozu
-1 Paket vanilya

Kreması İçin;
-4 Su bardağı süt
-2 Yemek kaşığı un
-2 Yemek kaşığı nişasta
-1 Paket vanilya

Islatmak İçin;
-1 Su bardağı süt yada meyve suyu

Üzeri İçin;
-1 Kutu rulo kat
-Çubuk kraker
-Fındık
-Cocopops
-Jelibon
-Çikolata parçaları
-Çakıl taşı
-Yada istediğiniz şekerlemeler

YAPILIŞI
1-Karıştırma kabına yumurta ve şekeri alıp köpürene kadar çırpın.
2-Diğer malzemeyi de ekleyerek biraz daha çırpın ve yağlanmış küçük boy borcama boşaltın.
3-Pandispanyanın her tarafının eşit kabarması için tepsiyi bir kaç kere yere vurun ve 170 derecede pişirin.
4-Kek pişerken kremayı hazırlayın; Süt, şeker, un ve nişastayı tencere koyup iyice çırpın ve kaynayana kadar pişirin.
5- Ocaktan alın ve içine vanilya koyup blender ile köpük köpük olana kadar çırpın böylece daha pürüzsüz hale gelecektir.
6- Pandispanya  pişip soğuduğunda ortadan ikiye kesip süt veya meyve suyunun yarısıyla ilk parça keki ıslatın ve kremanın yarısını döküp her tarafına eşit sürün.
7- İkinci keki üzerine kapatarak yine ıslatın ve kremanın geri kalanını üzerine döküp her tarafına yayın.
8- Kenarlarını ve üzerini istediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz
Not; Ara katına meyve, damla çikolata yada fındık koyabilirsiniz.

AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder