TAVADA PİZZA |
Hamuru için:
- 1 Yumurta
- 3 Yemek kaşığı yoğurt
- 3 Yemek kaşığı su
- 3 Çay bardağı un
- 2 Yemek kaşığı sıvı yağ
- Yarım paket kabartma tozu
- Tuz
Sosu içi :
- 1 Tane domates
- 1 Yemek kaşığı sıvı yağ
- Bir tutam kekik
- Tuz
Üzeri için:
- Sucuk, sosis,
- Zeytin
- Yeşil ve kırmızı biber
- Kaşar peyniri
- Mısır, mantar
( Zevkinize göre ne isterseniz kullanabilirsiniz)
YAPILIŞI
1- Hamur malzemelerini çırpıcıyla karıştırarak kekten katı bir hamur elde edilir,
2- Teflon tava yağlanır ve hamur dökülür,
3- Kaşığın tersi ara ara ıslatılarak hamur her tarafa eşit yayılır,
4- Yüksek ısıda iki dakika pişirilip altı kapatılır ve spatula yardımıyla tersi çevrilir,
5- Bir domates rendelenip sıvı yağ, tuz ve kekikle karıştırılarak sosu hazırlanır,
6- Hamurun pişmiş kısmına domates sosu sürülür,
7- Üzeri için istediğiniz malzemeleri kullanarak sosun üzerine koyulur,
8- En üstüne rendelenmiş kaşar serip tavanın kapağı kapatılır,
9- Kısık ateşte altı kontrol edilerek yaklaşık on dakika kadar pişirilir.
AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder