6 Mart 2014 Perşembe

KEMAL PAŞA TATLISI

KEMAL PAŞA TATLISI




MALZEMELER
- 50 gram margarin
- 2 Su bardağı un
- 2 Tane yumurta
- 1 Çay kaşığı karbonat
- 1 Tane vanilya

ŞERBETİ İÇİN
- 2 Su bardağı şeker
- 2 Su bardağı su
- Çeyrek limonun suyu

YAPILIŞI
1- Tatlının şerbeti için su ve şekeri ocağa alıp kaynatın,
2- Limon suyunu ilave edip fazla kaynatmadan altını kapatın,
3- Karıştırma kabına hamur malzemelerini alıp ele yapışmayan bir hamur hazırlayın,
4- Hamurdan küçük parçalar koparıp yuvarlatın ve yağlanmış tepsiye dizin,
5- 180 derecede ortalama 20 dakika pişirin,
6- Pişen tatlıların ilk sıcaklığı çıktıktan sonra sıcak şerbetin içine atın,
7- Ocağın altını yakıp tatlılar yumuşayana kadar yaklaşık 10 dakika kadar alt üst ederek kaynatın,
8- Şerbetin içinden kevgirle çıkarın,
9- Hindistan cevizi, toz antep fıstığı ya da kaymakla servis edebilirsiniz

AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder