5 Mart 2014 Çarşamba

MANTI MAKARNA

MANTI MAKARNA



Çalışan bayanlarımıza, ya da mantı yapmak zor diye düşünen arkadaşlarımıza,
 Makarnadan lezzetli, mantıdan kolay ve bir o kadar lezzetli bir tarif sunuyorum sizlere.
İsterseniz beş çaylarına, isterseniz akşam yemeğine ve hatta misafire ikram edilebilecek bir alternatif.


MALZEMELER

-Yarım paket mantı makarna
- 200 gram kıyma
- 1 Tane soğan
- 2 Su bardağı kadar yoğurt
- 2 Diş sarımsak
- Karabiber, pul biber, nane, tuz
- 1 Kaşık tereyağ, 1 kaşık sıvı yağ
-  Su

YAPILIŞI

1-Soğanı rendeleyip, kıyma, tuz ve karabiberle yoğuruyoruz,
2- Makarnaların içine sığdığı kadar kıymalı harçtan dolduruyoruz,
3- Orta boy tencereye su koyup kaynatıyoruz,
4- Kaynayan suya tuz atıp mantıları döküyoruz,
5- Aynı makarna haşlar gibi haşlayıp süzüyoruz (suyunu çorbalarda kullanmak üzere saklayabilirsiniz)
6- Yoğurdun içine dövülmüş sarımsak ve az tuz ilave edip karıştırıyoruz,
7- Servis tabağına alınmış mantıların üzerine yoğurdunu döküyoruz,
8- Tereyağ ve sıvı yağı karıştırıp içine pul biber ve nanesini de koyup sosunu hazırlıyoruz,
9- Kızdırılmış sosu da üzerine dökerek servise hazır hale getiriyoruz.

AFİYET OLSUN...

MANTI  MAKARNA

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder