4 Mart 2014 Salı

VİŞNELİ TART

VİŞNELİ TART


MALZEMELER

-100 Gram margarin
-1 Yumurta
-3 Yemek kaşığı şeker
-3 Yemek kaşığı süt
-Yarım paket kabartma tozu
-1 Tane vanilya
-Un

MUHALLEBİSİ İÇİN
- 1 Su bardağı şeker
-3 Su bardağı süt
-3 Yemek kaşığı un
-50 Gram margarin
-1 Tane vanilya

VİŞNE SOSU İÇİN

-2 Su bardağı vişne suyu
-2 Yemek kaşığı nişasta


YAPILIŞI
1- Hamur malzemelerinin hepsi yoğrulup ele yapışmayan yumuşak bir hamur hazırlanır,
2- Yağlanıp unlanmış yuvarlak tepsinin kenarlarını da kapatacak şekilde merdaneyle açılıp yerleştirilir,
3- Çatalla her tarafına delikler açılır,
4-  Hamurun üzerine yağlı kağıt koyulur üzerine bir avuç nohut koyulur kabarmasını önlemek için,
5- 170 derecede hafif kızarmaya başlayıncaya kadar pişirilir,
6- Muhallebisi için: tencereye süt, un ve şeker alınıp sürekli karıştırarak pişirilir,
7- Kaynadığında ocağın altı kapatılıp margarin ve vanilya ilave edilir,
8- Mikserle 5 dakika çırpılır,
9-Vişne sosu için; Vişne suyu ve nişasta tencereye koyulup kaynayıp koyulaşana kadar pişirilir,
10-Üzeri kabuk bağlamaması için ara ara karıştırarak ılıtılır,
11-Tart hamurunun üzerine hazırladığımız ve soğuttuğumuz krema dökülür her tarafına yayılır,
12- Onunda üzerine vişneli sos dökülür,
13-İstenilen şekilde süslenir.

AFİYET OLSUN...















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder