11 Mart 2014 Salı

PASTANE KURABİYESİ


PASTANE KURABİYESİ


MALZEMELER
-1 paket margarin
-Yarım su bardağı sıvı yağ
-1 yumurta
-1 su bardağı pudra şekeri
-1 su bardağı nişasta
-1 Tane vanilya
- 1 Tane kabartma tozu
-Aldığı kadar un


Süslemek için
-80 gram bitter çikolata
-1 kaşık tereyağ
-Hindistan cevizi ,fındık veya toz fıstık

YAPILIŞI
1- Hamur malzemelerinin hepsi karıştırma kabına alınarak yumuşak ele yapışmayan bir hamur yoğrulur,
2- Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler alınarak şekil verilir
3- Yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklı sıralanır,
4- 170 derecede önceden ısıtılmış fırında 15 dk.kadar pişirilir,
5-Kurabiyeler pişip soğuduğunda, kaynayan suyun üzerine bir kase koyulur, çikolata ve tereyeğ benmari usulü eritilir,
6-Kurabiyelerin ucu önce çikolataya sonra hindistan cevizi , fındık veya fıstığa bulanır.

AFİYET OLSUN...






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder