13 Mart 2014 Perşembe

LEOPAR PASTA

LEOPAR PASTA 


MALZEMELER

- 4 Yumurta
- 1 Su bardağı şeker
- 1 Su bardağı un
- 2 Tatlı kaşığı un (leopar deseni için)
- 1 Çay bardağı su
- 2 Yemek kaşığı kakao
- 1 Tane kabartma tozu
- 1 Tane vanilya
- 2 Tane muz

KREMASI İÇİN
- 3 Su bardağı süt
- 1 Su bardağı şeker
- 2 Yemek kaşığı un
- 1 Yemek kaşığı nişasta
- 1 Tane vanilya
- 1 Paket toz krem şanti

ISLATMAK İÇİN
- 1 Çay bardağı meyve suyu ya da süt

YAPILIŞI
1- Pandispanya için yumurta ve şekeri köpürünceye kadar çırpın,
2- İçerisine su, kabartma tozu ve vanilyayı ilave edip çırpmaya devam edin,
3- Unu ilave edip söndürmeden yavaşça karıştırın,
4- Bu karışımdan 4 yemek kaşığı alıp buzdolabı poşetine koyun,
5- Fırın tepsisine yağlı kağıt serin   (benim tepsimin ölçüleri 40/35 ti)
6- Poşetin ucunu azıcık kesip yağlı kağıdın üzerine istediğiniz desenleri oluşturun,
7- Desenli tepsiyi önceden ısıtılmış 180 derecede iki dakika pişirip çıkarın ve ılımasını beklerken diğer hamuru hazırlayın,
8- İki yemek kaşığı kakaoyu keke ilave edip karıştırın,
9- Leopar desenli kekin üzerine hazırladığınız kakaolu karışımı döküp tepsinin her tarafına eşit yayın,
10- Tepsiyi hafifçe yere vurarak düzleşmesini sağlayın,
11- Fırını tekrar ısıtıp keki fırına sürün,
12- 10/15 dakika kadar pişirin kürdan testini uygulayarak kontrol edebilirsiniz,
13- Piştiğinde soğumadan yağlı kağıtla birlikte rulo şeklinde sarın,
14- Kek soğarken sizde kremasını hazırlayın bunun için; süt, un,nişasta ve şekeri tencereye koyup pişirin,
15- Kaynadığında altını kapatıp vanilyayı ilave edin soğuyana kadar ara ara karıştırın,
16- Kremanın içine bir paket toz krem şantiyi boşaltıp tekrar çırpın,
14- Keki açıp bir çay bardağı meyve suyuyla ıslatın,
15- Kremanın tamamını kekin üzerine döküp her tarafına eşit yayın,
16- Uzun kenarına muzu koyup fırın kağıdının ucundan tutup muzların üzerine kapatıp rulo sarın,
17- Keki sararken yağlı kağıdı yavaşça çıkarın,
18- Vaktiniz varsa buzdolabında bir gece dinlendirin,
19- Ve artık harika görünümlü ve lezzetli leopar pastamız hazır...

AFİYET OLSUN...
















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder