|
MUZLU PİRAMİT PASTA |
-5 su bardağı süt
-3 yemek kaşığı un
-1 yemek kaşığı tereyağ
-1 su bardağı şeker
-2 yemek kaşığı kakao
-2 paket petibör bisküvi
YAPILIŞI
1-Süt, un, kakao ve şekeri tencereye alıp iyice çırpalım ve pişirin.
2-Kaynadığında 3 dk pişirip altını kapatın.
3-Tereyağını ilave edip karıştırın.
4-Üzeri kabuk tutmaması için ara ara karıştırarak ılıtın.
5- Streç film serilmiş tepsiye üçe altı olacak şekilde bir kat petibör sıralayalım ve üzerine kreme serin.
6-2. katı da aynı şekilde hazırlayın.
7-Orta sıradaki bisküvinin üzerine uzunlamasına muzu yerleştirin.
8-Kenardaki bisküvileri 4 kat olacak şekilde hazırlayın.
9-Yani kenarlar 4, orta 2 kat bisküvi olacak.
10-Kenardaki katları streç film yardımıyla kaldırıp muzların üzerine üçgen olacak şekilde kapatın.
11- Dolapta 2-3 saat bekletin.
12- Pastanın üzerindeki streç filmi çıkarıp kremanın geri kalanıyla bisküvilerin her tarafını kapatın.
13-İstediğiniz gibi süsleyerek servis edebilirsiniz.
AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder