3 RENKLİ BÖREK |
MALZEMELER
-3 Tane yufka
- Yarım demet Ispanak
-4 tane havuç
-3 tane patates
-1 tane soğan
-Pul biber
-Susam, tuz
SOSU İÇİN
-1 çay bardağı süt
-1 çay bardağı sıvıyağ
-1 Yumurta
YAPILIŞI
1- Havucu soyup az yağla yumuşayana kadar kavurun,
2- Ispanağı ve soğanı doğrayın
3- Sıvı yağda önce soğanı kavurun üzerine ıspanağı ekleyip kavurmaya devam edin
4- Patatesi haşlayıp tuz ve pul biberle ezin,
5- Süt, yağ ve yumurtayı çırparak sosunu hazırlayın,
6- Bir yufkayı tezgaha serin ve her tarafına sos sürüp patatesli harcı yayın,
7- 2. yufkayı da üzerine serip sosu sürün ve havuçları yayın,
8- 3. yufkayı da aynı şekilde hazırlayıp ıspanağı üzerine yayın,
9- Hepsini birden bir ucundan başlayarak rulo sarın,
10- Ortadan ikiye keserek tepsiye koyun,
11- Üzerine sosunu sürüp susam serpiştirin,
12- 200 derecede kızarana kadar pişirin,
13- Piştiğinde iki parmak genişliğinde keserek sıcak servis edebilirsiniz.
AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder