1 Şubat 2014 Cumartesi

TUZDA TAVUK

TUZDA TAVUK

MALZEMELER
-1 Bütün tavuk
-2 Kg kaya tuzu
-2 Yumurta beyazı
-1 Çay bardağı su

YAPILIŞI
1- Tavuğu ocakta tütsüleyip güzelce yıkayalım ve havlu kağıtla suyunu alalım.
2- Tuz, yumurta beyazı ve suyu yoğuralım.
3- Tepsinin altına yağlı kağıt serelim ve üzerine bir cm kalınlığında tuz serelim.
4- Tavuğun içine tuz kaçmaması için kanat, but ve karın kısmını kürdanla kapatalım.
5- Geri kalan tuzun hepsini tavuğun açık yeri kalmayacak şekilde her tarafını kapatalım.
6- Önceden ısıtılmış 200 derecede 2 saat pişirelim.
7- Zaman geçtikçe tuzun rengi kararacaktır endişe etmeye gerek yok. 
8- Tavuk kendi yağı ve suyuyla hava almadan pişeceği için bütün lezzeti içinde kalacaktır.
9- Pişen tavuğun tuzunu çekiçle minik darbeler vurarak kırınız.

Not: Tuzda tavuk fırından çıktığında tuzu çok sertleşiyor. Ben ilk borcamda yaptım ve çekiçle tuzu kırarken tepsim çatlayacak diye endişe ettim. Sizinde aynı şeyi yaşamamanız için fırının kendi tepsisinde ya da cam olmayan bir tepside yapmanızı öneririm...


GARNİTÜR İÇİN                                                                                                                                    
MALZEMELER
-2 Tane patates
-1 Tane havuç
-1 Su bardağı haşlanmış bezelye
-2 Tane yeşil biber
-2 Diş sarmısak
-2 Tane domates
-Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 Yemek kaşığı salça
- Pul biber, kara biber, tuz
- 1 Su bardağı su

YAPILIŞI
1- Patatesi soyup doğrayalım.
2- Diğer sebzeleri de doğrayıp karıştırma kabına koyalım.
3- Salçayı suyla açıp, sıvı yağ, tuz ve baharatlarla karıştırıp sebzelerin üzerine döküp harmanlayalım.
4-  Sebzeleri fırın kabına koyup patatesler yumuşayana kadar pişirelim.

AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder