19 Şubat 2014 Çarşamba

FOLYODA TEREYAĞLI SOMON

FOLYODA TEREYAĞLI SOMON
MALZEMELER
(2 kişilik)
- 2 Tane somon balığı
- 7-8 tane sivri biber
-1 tane domates
-1 tane soğan
-4 diş sarmısak
-Bir tutam maydanoz
-2 Yemek kaşığı tereyağ
-Tuz


YAPILIŞI

1- Somon balığını güzelce yıkayıp tuzlayalım ve  uzunlamasına ortadan kesip tekrar ikiye bölelim yani dört parçaya ayıralım.
2- Folyoyu açıp içine 3-4  parça balık koyalım.
3- Balığın yanına halka kesilmiş sebzelerin yarısını koyup aralarına tereyeğ parçaları  serpiştirelim.
4-Folyoyu kapatıp kenarlarını sıkıştıralım.
5- Folyonun üzerine çatalın ucu ile bir kaç delik açalım.
6- Diğer balığına aynı şekilde hazırlayıp tepsiye koyalım.
7- Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlanmış fırında  kontrol ederek yarım saat pişirelim.

AFİYET OLSUN...

Not: Kişi sayısına göre balık sayısını arttırabilirsiniz.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder