FOLYODA TEREYAĞLI SOMON |
(2 kişilik)
- 2 Tane somon balığı
- 7-8 tane sivri biber
-1 tane domates
-1 tane soğan
-4 diş sarmısak
-Bir tutam maydanoz
-2 Yemek kaşığı tereyağ
-Tuz
YAPILIŞI
1- Somon balığını güzelce yıkayıp tuzlayalım ve uzunlamasına ortadan kesip tekrar ikiye bölelim yani dört parçaya ayıralım.
2- Folyoyu açıp içine 3-4 parça balık koyalım.
3- Balığın yanına halka kesilmiş sebzelerin yarısını koyup aralarına tereyeğ parçaları serpiştirelim.
4-Folyoyu kapatıp kenarlarını sıkıştıralım.
5- Folyonun üzerine çatalın ucu ile bir kaç delik açalım.
6- Diğer balığına aynı şekilde hazırlayıp tepsiye koyalım.
7- Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlanmış fırında kontrol ederek yarım saat pişirelim.
AFİYET OLSUN...
Not: Kişi sayısına göre balık sayısını arttırabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder