30 Ocak 2014 Perşembe

AĞLAYAN KEK

AĞLAYAN KEK



MALZEMELER
- 3 Yumurta
- 1 Su bardağı şeker
- 1 Su bardağı süt
- 1 Su bardağı un
- 1 Paket kakao
- 1 Tane kabartma tozu
- 1 Tane vanilya

ÜZERİ İÇİN
-1 Paket sade krem şanti
-1 Paket çikolata sosu
-Islatmak için 1 Su bardağı süt

 YAPILIŞI

1- Yumurta ve şekeri birlikte çırparak köpürtelim,
2- İçine diğer malzemeleri koyup kek hamuru yapalım,
3- Yağlanmış borcam tepsiye döküp 170 derecede pişirelim,
4- Piştiğinden emin olmak için keke kürdan batırarak kontrol edebilirsiniz. Kürdana kek bulaşmadan çıkıyorsa pişmiş demektir.
4- Kekin ilk sıcaklığı çıkınca dilimleyip 1 su bardağı sütü her tarafına eşit dökelim ve kekin soğumasını bekleyelim,
5- Krem şantiyi 1 su bardağı sütle köpürtelim ve kekin üzerine serelim,
6- Çikolata sosunuda üzerindeki tarife uygun pişirip üzeri kabuk tutmaması için ara ara karıştırarak soğutalım,
7- Çikolata sosu soğuduğunda onuda krem şantinin üzerine dökelim ve üzerini streç filmle kapatalım,
8- Buzdolabında 3-4 saat dinlenmesini bekleyelim mümkünse bir gece beklerse daha lezzetli olacaktır.

AFİYET OLSUN...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder