MAYALI TOMBİK PİŞİ |
-3 Su bardağı un
- 1 Su bardağı ılık su
- 1 Tatlı kaşığı tuz
-1 Paket instant maya
İÇ MALZEMESİ İÇİN
1- 200g peynir_ maydanoz
2- Sucuk_ kaşar_ domates
KIZARTMAK İÇİN
Sıvı yağ
YAPILIŞI
1- Tüm hamur malzemelerini karıştırma kabına alıp ele yapışmayan bir hamur elde edelim,
2- Üzerini örtüp yarım saat kadar dinlendirelim,
3- Dinlenip kabaran hamuru ikiye bölüp ilk parçayı merdaneyle açalım ve bir kenara alalım,
4- İkinci hamuru da aynı büyüklükte açalım,
5- Üzerine resimdeki gibi aralıklarla istediğiniz iç harcını koyup ve diğer hamuru üzerine kapatalım,
6- Koyduğunuz malzemeler ortasında kalacak şekilde su bardağıyla daireler keselim,
7- Kenarları açılmasın diye parmağınızla hafifçe bastıralım,
8- Sıvı yağı tencereye koyup kızdıralım,
9- Hamurları içine atıp iki tarafını kızartarak pişirelim,
10- Fazla yağını çekmesi için havlu kağıt serilmiş servis tabağına alalım,
11- Sıcak servis yapalım.
AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder