22 Şubat 2014 Cumartesi

ETLİ KURU BAMYA

ETLİ KURU BAMYA

MALZEMELER
-2 dizim kuru bamya
-200g kuşbaşı et
-1 tane soğan
-1 Yemek kaşığı salça
-Sıvıyağ
-Pul biber
-1 tane limon suyu
- Tuz

YAPILIŞI
1- Bamyaları ipinden çıkarıp  tencereye alın.
2- Üzerine çıkacak kadar su ve yarım limon suyunu sıkarak haşlayın.
3-  Tencereye yağı koyup eti suyunu çekinceye kadar kavurun.
4- Üzerine doğranmış soğanı koyup kavurmaya devam edin.
5- Salçayı ilave edip bir bardak sıcak su koyarak etleri pişirin.
6- Tencereye bamyayı ilave edip üzerine çıkacak kadar sıcak su ve yarım limon suyunu sıkın.
7- Tuz ve pulbiberi koyup kısık ateşte yemeğinizi pişirin.

AFİYET OLSUN...





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder