ETLİ KURU BAMYA |
MALZEMELER
-2 dizim kuru bamya
-200g kuşbaşı et
-1 tane soğan
-1 Yemek kaşığı salça
-Sıvıyağ
-Pul biber
-1 tane limon suyu
- Tuz
YAPILIŞI
1- Bamyaları ipinden çıkarıp tencereye alın.
2- Üzerine çıkacak kadar su ve yarım limon suyunu sıkarak haşlayın.
3- Tencereye yağı koyup eti suyunu çekinceye kadar kavurun.
4- Üzerine doğranmış soğanı koyup kavurmaya devam edin.
5- Salçayı ilave edip bir bardak sıcak su koyarak etleri pişirin.
6- Tencereye bamyayı ilave edip üzerine çıkacak kadar sıcak su ve yarım limon suyunu sıkın.
7- Tuz ve pulbiberi koyup kısık ateşte yemeğinizi pişirin.
AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder