28 Şubat 2014 Cuma

FİNCAN KEKİ

FİNCAN KEKİ

MALZEMELER
-1 Yumurta
-1 Çay bardağı şeker
-2 Yemek kaşığı kakao
-1 Çay bardağı süt
- 1 Tane vanilya
- 1 Tane kabartma tozu
- 2  Çay bardağı un



YAPILIŞI
1- Yumurtayı ve şekeri iyice çırpın,
2- Geri kalan malzemeleri ekleyip kek hamurunu hazırlayın,
3- Fincanların içine fırçayla her tarafına sıvı yağ sürün,
4- Kek hamurunu fincanların yarısına gelecek şekilde bölüştürün,
5- Genişçe bir tencereye yerleştirin,
6- Fincanların yarısına gelecek kadar tencereye su koyun,
7- Tencerenin kapağının altına havlu kağıt koyup kapağını kapatın (buhar damlaları keke damlamasın diye),
8-Tenceredeki su kaynamaya başladığında altını kısıp 20 dakika pişirin,
9- Pişme süresi dolduğunda kapağı açmadan 15-20 dakika dinlendirin,
10- Fincanın kenarından bıçağın ucuyla hafifçe keki kaldırıp kolayca çıkarabilirsiniz,
11- İsterseniz olduğu gibi, isterseniz de krem şantiyle süsleyerek servis edebilirsiniz.

AFİYET OLSUN...













Hiç yorum yok:

Yorum Gönder