![]() |
MUHALLEBİLİ KABAK TATLISI |
Malzemeler:
-Yarım kg kabak
-1 su bardağı şeker
Muhallebisi için:
-2,5 su bardağı süt
-1 çay bardağı un
-1 yemek kaşığı tereyağ
-1 tane vanilya
Yapılışı:
1- Kabağın içine şekeri koyup kısık ateşte kendi suyuyla pişirin.
2- Soğuduğunda püre haline getirin.
3- Muhallebisi için sütün içine un ve şekeri koyup karıştırın ardından kaynayana kadar pişirin.
4- Ocaktan alıp vanilya ve tereyağı ilave ederek mikserle uzun uzun çırpın.
5- Muffin kalıplarının yarısına püre yaptığınız kabaktan koyun.
6- Üzerine muhallebi koyun.
7- Kalıpları dondurucuya koyup bir saat bekletin.
8- Biraz donduğunda kalıptan çok güzel bir şekilde bozulmadan çıkacaktır.
AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder