19 Ocak 2014 Pazar

MUHALLEBİLİ KABAK TATLISI

MUHALLEBİLİ KABAK TATLISI

Malzemeler:
-Yarım kg kabak
-1 su bardağı şeker

Muhallebisi için:
-2,5 su bardağı süt
-1 çay bardağı un
-1 yemek kaşığı tereyağ
-1 tane vanilya

Yapılışı:
1- Kabağın içine şekeri koyup kısık ateşte kendi suyuyla pişirin.
2- Soğuduğunda püre haline getirin.
3- Muhallebisi için sütün içine un ve şekeri koyup karıştırın ardından kaynayana kadar pişirin.
4- Ocaktan alıp vanilya ve tereyağı ilave ederek mikserle uzun uzun çırpın.
5- Muffin kalıplarının yarısına püre yaptığınız kabaktan koyun.
6- Üzerine muhallebi koyun.
7- Kalıpları dondurucuya koyup bir saat bekletin.
8- Biraz donduğunda kalıptan çok güzel bir şekilde bozulmadan çıkacaktır.

AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder