16 Ocak 2014 Perşembe

HAŞHAŞLI ÇÖREK

HAŞHAŞLI ÇÖREK

MALZEMELER

1.5 Su bardağı ılık süt
1 Su bardağı sıvı yağ
3 Yemek kaşığı şeker
1 Tatlı kaşığı tuz
1 Paket maya
2 Yumurta (birinin sarısı üzerine)
Un
İçi için:
2 Su bardağı dövülmüş haşhaş
3 Yemek kaşığı şeker
Yarım çay bardağı süt
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 Su bardağı ceviz içi

YAPILIŞI

1- Önce iç malzemesini hazırlayalım bunun için;  haşhaşı süt, şeker ve sıvı yağla karıştırarak inceltelim,
2-Karıştırma kabına hamur malzemelerini koyup ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğuralım.
3-Hamurun daha çabuk mayalanması için hamur kabını bir poşet içine geçirip ağzını bağlayalım ve üzerini sararak mayalanmasını sağlayalım    ( Hamur hava almayacağı için daha kısa sürede kabaracaktır)
4-Mayalanan hamuru ikiye bölelim,
5-ilk parçayı alıp altına ve üstüne yağ sürerek elimizle açarak uzunca dikdörtgen yapalım açarken yırtılmalar olabilir sorun değil,
6-Üzerine haşhaşlı karışımdan sürelim ve har tarafına ceviz serpiştirelim,
7-Uzun kenarından saralım,
8-Üç parmak genişliğinde kesip yan çevirelim,
9-Elimizle üzerine hafifçe bastırıp yağlanmış tepsiye geniş aralıklarla koyalım,
10-Üzerine yumurta sarısı sürüp fırına verelim,
11- 180 derecede kızarana kadar pişirelim.

AFİYET OLSUN



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder